home uittips
frasassi

De grotten van Frasassi liggen op 3 kwartier rijden.

Ze zijn pas vanaf 1974 open en voor elke toerist een must-see. Geen gebuk en geglibber op vochtige rotsen en trappen, maar comfortabele looppaden door immense ruimtes.

De toegangsprijs is 18 euro per persoon.

loreto

Loreto is een belangrijke bedevaartplaats voor Maria-gelovigen.

Volgens de legende zou haar geboortehuis, waar ook Jezus in opgroeide, door engelen naar Loreto zijn verplaatst. Over het huis is een basiliek gebouwd.

Elk jaar is er in mei een pelgrimage van Macerata naar Loreto over zo'n 40 kilometer waar tienduizenden bedevaarders over de hele wereld aan deelnemen.

corinaldo

Corinaldo is een charmant middeleeuws stadje.

Het staat bekend om zijn lange rechte trap omhoog naar het historisch centrum.

Neem op de heenreis niet de doorgaande route maar ga binnendoor via Montecarotto en Barbara over witte paden en langs wijngaarden met adembenemende vergezichten.

monteconero

Monte Conero is een natuurpark aan de Adriatische Zee.

Onderaan de steile krijtrotsen vindt u kleine stranden en romantische kustplaatsjes zoals Portonovo, Sirolo en Numana.

Voor de wandelaars zijn er mooie paden uitgezet hoog boven de zee. Bij helder weer kunt u hier bij zonsopgang zelfs de kust van Kroatië zien!

elcito

Elcito is een bergdorpje op ruim 800 meter hoogte in de Monte Sibillini.

In 2003 woonden hier nog slechts 6 personen. Inmiddels hoogbejaard maar vastberaden om op hun geboortegrond te blijven wonen.

De laatste jaren is er wel een omwenteling aan de gang. Steeds meer huisjes worden gerenoveerd voor tijdelijke bewoning.

eldorado

Waterpark Eldorado ligt om de hoek in Apiro.

Need for speed? Eldorado heeft een glijbaan van 115 meter lang. Gewoon een duik nemen in een van de vele zwembaden en een beetje luieren en zonnen kan natuurlijk ook.

Elke dag open van 15 juni tot 25 augustus. De toegangsprijs is vanaf 9 euro.

Eldorado
meervancingoli

Het meer is in de jaren 80 ontstaan toen er een stuwdam werd geplaatst.

U kunt een baantje trekken in het heldere water of het meer verkennen met een waterfiets. En wat dacht u van lekker picknicken aan de rand van het water of lunchen in een van de barretjes?

Meer van Cingoli
rome

Rome is dichterbij dan u denkt.

In 2 uur bent u met de hogesnelheidstrein om 10:30 in hartje Rome. De laatste trein terug naar Fabriano vertrekt vanaf Roma Termini om 21:00 uur. U hebt dan de hele dag de tijd om deze fantastische stad te bezichtigen.